Consiliul Legislativ (Parlamentul palestinian) a aprobat ieri Guvernul propus de premierul Ahmed Qorei. Primul-ministru a fost nevoit sa refaca lista membrilor Guvernului, incluzand in noua versiune mai multi tehnocrati tineri la adapostul acuzatiilor de coruptie ce planeaza asupra oficialilor din era Yasser Arafat.

Noul Cabinet are ca obiectiv principal aplicarea reformelor cruciale pentru bunul mers al eforturilor de pace. Ratificarea Guvernului alcatuit din 24 de membri, dintre care 17 noi, este apreciata ca o victorie a presedintelui Mahmud Abbas, dupa mai multe zile de criza politica, inaintea reuniunii a 25 de tari, saptamana viitoare, la Londra, pe marginea reformelor palestiniene. Cel putin sapte fosti colaboratori ai lui Arafat, inclusiv purtatorul de cuvant al Autoritatii Palestiniene, Saeb Erekat, au fost exclusi din noua lista prezentata de Ahmed Qorei. Parlamentul palestinian a aprobat Cabinetul cu 54 de voturi pentru si 12 contra.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.