Atentatul a avut loc in Piata Tayran, zona populata predominant de siiti

Cel putin 66 de persoane si-au pierdut viata, iar alte 220 au fost ranite, ieri, la Bagdad, intr-un atentat cu masina-capcana produs intr-o zona populata in special de siiti. Numeroase persoane aflate in cautarea unui loc de munca se adunasera in piata Tayran, in asteptarea unor oferte de lucru, cand a fost detonata incarcatura din vehicul.

"Un kamikaze a sosit la fata locului anuntand ca are nevoie de forta de munca. Oamenii s-au inghesuit ca albinele, moment in care acesta a detonat incarcatura" - a povestit AFP un politist. Sinucigasul a folosit o tehnica frecvent utilizata pentru a provoca un mare numar de morti.

Atentatul a fost urmat de alte explozii, care nu au provocat victime - au anuntat surse din Ministerul de Interne irakian. "Victimele sunt oameni saraci care cautau un loc de munca. Acestia ar trebui protejati de guvern", a declarat un martor revoltat. Premierul siit Nuri al-Maliki a condamnat "atacul oribil", atribuindu-l fortelor sunnite care il sustin pe Saddam Hussein si organizatiei Al-Qaida din Irak.

"Aceste grupuri teroriste incearca sa raspandeasca haosul si sa alimenteze violentele interconfesionale", a adaugat el. Oficialul irakian a propus ca sambata sa aiba loc o conferinta de reconciliere nationala care sa reuneasca toate fortele politice, in incercarea de a pune capat violentelor confesionale care au facut mii de morti in ultimele luni.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.