Funeraliile fostului dictator chilian, Augusto Pinochet s-au desfasurat ieri, in incinta Scolii Militare din Santiago de Chile. Defunctul a primi onorurile militare cuvenite unui fost sef de stat major al armatei, dar Guvernul socialist condus de Michelle Bachelet nu a admis o ceremonie potrivita sefilor de stat. Ceremonia a inceput la ora 16, ora Romaniei, si s-a incheiat prin incinerarea ramasitelor pamantesti ale celui care a condus tara intre anii 1973-1990.
Urna cu cenusa acestuia a fost dusa, apoi, pe o proprietate a familiei, aflata la 100 de kilometri de capitala. Augusto Pinochet a decedat duminica, la varsta de 91 de ani, la o saptamana dupa ce a suferit un infarct miocardic. Presedintele Bachelet nu a admis organizarea de funeralii nationale deoarece Pinochet l-a rasturnat de la putere, la 11 septembrie 1973, in urma unei lovituri de stat militare pe presedintele ales, Salvador Allende.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.