Politia din Budapesta a arestat saptamina trecuta doi potentiali teroristi banuiti de legaturi cu reteaua internationala al-Qaida, releva cotidianul maghiar "Nepszava". Surse "neoficiale, dar de incredere" din cadrul politiei budapestane au precizat pentru "Nepszava" ca cei doi arestati au fost "scosi" din Ungaria, desi un purtator de cuvint al politiei afirma, pe 16 februarie, ca nu a existat nici o astfel de arestare. Cu toate acestea, presa ungara a legat imediat acest caz de recenta arestare a unor cetateni arabi in Romania, "Magyar Hirlap" afirmind chiar ca liderul unei celule a al-Qaida s-a refugiat din Romania in Ungaria.

Potrivit presei maghiare, saptamina trecuta politia a fost foarte vizibila in Budapesta, iar un reporter de la "Budapest Sun" a remarcat ca securitatea era intarita mai ales in jurul garilor si hotelurilor. Seful biroului de presa al ministerului ungar de interne a afirmat atunci ca prezenta sporita a politiei in ziua de 17 februarie a fost necesara pentru a preveni depasirea de catre soferii grabiti a limitei legale de viteza in conditii de polei. Cu toate acestea, politistii de la trafic au oprit si inspectat masini toata ziua, pina tirziu in noapte, desi temperaturile erau peste zero grade, iar pe carosabil nu era nici urma de polei, mentioneaza "Budapest Sun".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.