Ieri dimineata a fost reluat cel de-al doilea proces in care Saddam Hussein este acuzat de genocid. Insa, fostul dictator irakian refuza sa mai participe la audieri. Hussein se simte insultat de atitudinea judecatorului.
Intr-o scrisoare deschisa, preluata marti seara de AFP, fostul dictator a explicat de ce nu mai doreste sa asiste la audierile in procesul Anfal. Saddam Hussein s-a adresat in scris judecatorului de la Inaltul Tribunal Penal Irakian si a explicat ca atunci cand a incercat sa scoata adevarul sa iasa la iveala, nu i-a fost acordata aceasta sansa. In procesul initiat la 21 august, Saddam si sase dintre principalii sai colaboratori sunt judecati pentru implicarea in campania militara Anfal din 1987, cand au fost ucisi peste 180 de mii de kurzi. Fostul lider de la Bagdad a fost condamnat deja la moarte in cadrul unui alt proces, pentru masacrarea a 148 de siiti.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.