Fostul premier italian Silvio Berlusconi a suferit, ieri, o interventie prin care i-a fost implantat aparatul numit pace-maker, cel care ajuta inima sa-si mentina bataile regulate, precum si o presiune constanta asupra vaselor sangvine.

"Il Cavaliere" a avut nevoie urgenta de aceasta "operatie", dupa ce saptamina trecuta a lesinat "in direct", in timpul unui discurs, sub privirile uluite ale asistentei. Dupa cum s-au desfasurat lucrurile in acele momente, mai toti s-au temut ca fostul premier trece pe linga moarte. De altfel, dupa ce secventele terifiante au fost transmise pe mai multe canale de televiziune, in Italia a izbucnit un adevarat scandal, din cauza protestelor venite din partea telespectatorilor.

Cei mai multi dintre ei si-au exprimat dorinta de "a nu mai vedea la televizor un chip atins de expresia mortii". Dupa acest incident, Berlusconi s-a internat pentru a-si face analizele, iar medicii au ajuns la concluzia ca inima "Cavalerului" are nevoie de ajutor pentru a putea functiona asa cum trebuie.

La inceput, zvonul despre faptul ca Berlusconi isi va implanta un pace-maker a fost dezmintit cu vehementa de medicul personal al acestuia. Numai ca ieri, la spitalul San Raffaele din Milano, o echipa condusa de profesorul Carlo Pappone, specialist in cardiologie, i-a instalat lui Berlusconi aparatelul de care inima lui avea nevoie. Fostul premier va mai fi tinut in spital inca cel putin o zi, cu toate ca pacientii supusi unor astfel de interventii pot pleca acasa dupa numai 24 de ore.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.