Adolescentii vor o lume in care sa poata emigra oriunde le convine.

Marea majoritate a tinerilor cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani sunt de parere ca ar trebui sa aiba dreptul sa emigreze in orice tara doresc. Aceasta este concluzia unui sondaj de opinie comandat de BBC, privind preocuparile adolescentilor legate de viitor.

Barometrul de opinie a luat in calcul parerile a 3.000 de adolescenti din zece metropole din intreaga lume. Este vorba despre New York, Nairobi, Cairo, Lagos, Rio de Janeiro, Bagdad, New Delhi, Jakarta, Moscova si Londra. 80a dintre cei chestionati s-au declarat dispusi sa emigreze intr-o tara unde au perspective mai bune de viitor.

Potrivit rezultatelor, toti tinerii intervievati considera libertatea de a se muta ca fiind cruciala. Pentru unul dintre sapte tineri din tarile sarace, perspectiva emigrarii este atat de importanta incat nu ar ezita sa-si riste chiar viata pentru a ajunge in alta tara.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.