Procuratura din Polonia ancheteaza acuzatiile potrivit carora vicepremierul Andrzej Lepper ar fi angajat o femeie cu conditia intretinerii de raporturi sexuale.

O fosta consiliera locala apartinand partidului condus de Lepper - Samoobrona (Autoapararea) - a facut aceste acuzatii intr-un interviu acordat cotidianului Gazeta Wyborcza.

Andrzej Lepper respinge acuzatiile, calificandu-le drept "elucubratii".

Corespondentul BBC Adam Easton relateaza ca acest scandal il va pune intr-o pozitie delicata pe premierul Jaroslaw Kaczinski, al carui partid, Lege si Dreptate, a venit la putere in 2005 promitand o "revolutie morala".

Lepper detine portofoliul agriculturii si este unul dintre cei patru vicepremieri ai cabinetului condus de Kaczynski.

Samoobrona a parasit pentru scurt timp coalitia de guvernare in luna septembrie, fiind acuzat de premier ca provoaca disensiuni.

In octombrie Samoobrona s-a realaturat coalitiei, evitand convocarea alegerilor anticipate.

Campanie de discreditare

Lepper sustine ca acuzatiile sunt o tentativa de discreditare a sa si a guvernului condus de Jaroslaw Kaczynski

Un purtator de cuvant al procurorului general al Poloniei a declarat ca a fost deschisa o ancheta privind o presupusa molestare sexuala, care este pasibila de o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 8 ani.

Gazeta Wyborcza, unul dintre cotidianele de frunte ale Poloniei, a publicat acuzatiile la adresa lui Lepper pe prima pagina, in editia sa de luni.

Potrivit ziarului, Lepper a invitat femeia intr-o camera de hotel a unui complex hotelier al parlamentului acum cinci ani, promitandu-i o slujba intr-o filiala regionala a partidului Samoobrona.

Femeia afirma ca Lepper i-a spus explicit ca postul ii apartine daca accepta sa aiba relatii sexuale cu el.

"Am incercat sa refuz, dar cand am spus "nu", el mi-a spus ca sunt sute de alte fete care imi pot lua locul", o citeaza ziarul din Varsovia pe reclamanta.

Femeia a mai spus ca a acceptat oferta, deoarece avea nevoie de bani, fiind singura cu doi copii.

Lepper a negat acuzatiile, spunand ca el si coalitia guvernamentala sunt tinta unei campanii de discreditare.

"N-am avut nici un fel de relatii sexuale cu aceasta femeie. Doresc clarificarea imediata de catre procuratura a acestor acuzatii", a declarat Andrzej Lepper.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.