Potrivit unui sondaj efectuat printre britanici, monstrul din Loch Ness este cel mai cunoscut scotian, intrecandu-l chiar si pe Robert Burns. Mai bine de 2.000 de persoane adulte din Marea Britanie au fost rugate sa spuna care sunt cei mai cunoscuti scotieni din trecut si pana in zilele noastre.
Poetul Robert Burns a ocupat doar locul secund, in ciuda faptului ca s-a tinut recent un dineu in onoarea lui. Monstrul din Loch Ness a fost considerat cel mai cunoscut "scotian", strangand aproape o treime din voturi. Surpriza si mai mare e ca Sean Connery, cel mai cunoscut James Bond din toate timpurile, s-a clasat abia pe locul trei. Caroline Glenn, directoarea parcului "Robert Burns National Heritage" din Alloway, tinutul Ayrshire, a declarat: "Am inteles ca o multime de oameni vin in Scotia si incearca sa il surprinda pe monstrul din Loch Ness. Dar, in realitate, Robert Burns ar trebui sa fie numarul unu. Cu siguranta este in ochii nostri". Singurele femei care au reusit sa intre in top sunt prezentatoarea tv Lorraine Kelley si cantareata Lulu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.