Un barbat a fost arestat in Franta dupa ce a incercat sa vanda pe Internet nici mai mult nici mai putin decat parul celui mai faimos faraon al Egiptului, marele Ramses al-II-lea.

Barbatul, al carui nume nu a fost facut public, a postat pe site-ul francez "Viva Street" un anunt in care oferea doritorilor suvite de par ale faraonului, mostre din rasina cu care acesta fusese imbalsamat, precum si fasii din bandajele cu care faraonul fusese acoperit. Pentru toate aceste suveniruri, barbatul cerea doar doua mii de euro.

Mai mult decat atat, vanzatorul, amabil, oferea ca bonus cumparatorului fotografii si certificate de autenticitate ale marfii. Acesta pretindea ca ar fi primit obiectele de la tatal sau, care a facut parte din echipa de cercetatori francezi care a analizat mumia faraonului in urma cu 30 de ani.

In prezent, politia l-a arestat pe barbat, postas de meserie, care se afla la casa sa din Saint Egreve, un sat din Alpii francezi, si urmeaza sa-l supuna mai multor interogatorii.

Anuntul de pe Internet a oripilat egiptologii din intreaga lume, care si-au exprimat public indignarea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.