Avortul vazut ca Holocaustul epocii moderne - aceasta metafora este reafirmata de Suveranul Pontif in ultima sa carte "Memorie si identitate", prezentata ieri la Vatican. Opera a fost lansata in prezenta directorului Biroului de Presa al Sfantului Scaun, Joaquin Navarro Valls, cardinalului Joseph Ratzinger si a lui Paolo Mieli, directorul cotidianului italian "Corriere della Sera".

"Memorie si identitate", lucrare de filozofie a istoriei, prezinta conversatiile din anii '90 avute de Wojtyla cu filozofii Krystof Mischalski si Josepf Tishner despre teme precum: democratia contemporana, libertate, drepturile omului, precum si contradictia dintre legea civila si cea morala.

De asemenea, Sfantul Parinte reflecteaza impreuna cu prietenii-sai filosofi asupra experientelor din secolul trecut: atentatul din 1981, lupta impotriva nazismului, comunismului si batalia perpetua in favoarea vietii. In carte, Ioan Paul al II-lea reia temele enciclicei din 1995, "Evangelium Vitae", in care exprima condamnarea ferma a avortului, euthanasiei si a manipularilor genetice, in contextul unei democratii care, departe de a avea ca fundament valorile crestine, este caracterizata de un crescand "relativism etic". In aceasta nota, Wojtyla asociaza avortul cu genocidul nazist, denuntand "vastele cimitire moderne ale pruncilor nenascuti".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.