Papa Benedict al XVI-lea a sosit, ieri, la Ankara, pentru o vizita de patru zile in Turcia, prima in pontificatul sau intr-o tara musulmana, o vizita care se anunta delicata dupa violenta polemica declansata in lumea musulmana de afirmatiile sale despre violenta si islam.
Suveranul Pontif a fost intampinat pe aeroportul din Ankara de premierul turc Recep Tayyip Erdogan, un gest care pune capat polemicii alimentate de informatiile conform carora autoritatile turce evita o intalnire cu Papa Benedict al XVI-lea. Seful guvernului turc urmeaza dupa intrevederea cu Suveranul Pontif sa plece spre Riga, pentru a participa la summitul NATO din capitala Letoniei.

La plecarea sa de pe aeroportul din Roma, Papa Benedict al XVI-lea a declarat ca vizita pe care o efectueaza in Turcia urmareste "intelegerea intre culturi", subliniind ca aceasta tara este "o punte intre culturile" occidentale si cele musulmane. Turcia a desfasurat un impresionant dispozitiv de securitate pentru vizita Papei Benedict al XVI-lea, mai important decat cel dislocat cu ocazia vizitei presedintelui american George W. Bush in 2004.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.