Fostul premier Silvio Berlusconi, ajuns la venerabila virsta de 70 de ani, a petrecut o "noapte linistita" intr-un spital din Milano, unde a fost internat dupa ce i s-a facut rau, duminica seara, la un meeting politic, organizat la Montecatini Terme, linga Florenta.

Cel mai bogat om din Italia si-a pierdut cunostinta la tribuna, in timp ce sustinea un discurs la o reuniune a tineretului din partidul sau, Forza Italia. Cind s-a trezit din lesin, Berlusconi a descoperit linga el un medic care semana cu liderul terorist Osama bin Laden, scrie ziarul "The Sun". Glumet, magnatul media l-a intrebat pe doctorul Giuseppe Papaccioli: "Oh, Doamne! Tu cine esti, Osama bin Laden?"

Televiziunea a surprins momentele in care politicianului i s-a facut rau, inchizind ochii si clatinindu-se, inainte de a fi sprijinit de consilierii sai. Medicul cardiolog Papaccioli a venit din public sa-i acorde primul ajutor. Doctorul, din Napoli, a spus: "Cind a glumit, ne-am dat seama cu totii ca si-a revenit". Berlusconi a fost scos pe brate din sala de conferinte dupa care a fost transportat cu elicopterul la Milano. Consilierii sai au declarat presei ca au fost ingrijorati ca va muri si ca s-au temut pentru viitorul lui politic. Berlusconi a fost internat in spitalul San Raffaelle din Milano pentru investigatii, la sectia de cardiologie a profesorului Alberto Zangilli, unul din medicii si prietenii sai. Aici s-a constatat ca fostul premier sufera de aritmie cardiaca.

"Nu exista nici o urgenta, nici un semnal de alarma", a spus purtatorul de cuvint al ex-premierului, Paolo Bonaiuti, care a adaugat ca pacientul a fost internat la terapie intensiva. Urari de insanatosire grabnica i-au fost transmise din partea intregii clase politice italiene. Ieri, se astepta ca deja Berlusconi sa paraseasca spitalul. Procesul sau pentru frauda fiscala a fost aminat la 1 decembrie, din cauza problemelor medicale. Dar "Il Cavaliere" are si alte motive de tristete: o lege a guvernului ar putea pune capat hegemoniei sale mediatice in Italia.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.