Duminica, la doar doua ore dupa intrarea in vigoare a unui armistitiu in Fasia Gaza, militanti palestinieni au tras mai multe rachete asupra Israelului, miscarile integriste Hamas si Jihadul Islamic revendicand incalcarea incetarii focului.
Un purtator de cuvant al Jihadului Islamic declara ca miscarea sa a tras trei rachete artizanale de tip Kassam, ieri, la 8.00, la numai doua ore dupa intrarea in vigoare a armistitiului incheiat cu Tsahal (armata israeliana), si a negat ca respectiva factiune palestiniana ar fi semnat acordul de incetare a focului.

Totusi, mai multi lideri ai acestei miscari declarasera mai devreme ca ei sunt partea ce a incheiat armistitiul respectiv. La randul lor, militanti ai Hamas au anuntat pe site-ul de pe internet al gruparii ca au tras rachete asupra Israelului in acelasi interval, intrucat soldatii Tsahal nu au parasit Gaza, asa cum se anuntase la Ierusalim. Armistitiul respectiv a intrat in vigoare ieri, la 6.00 (aceeasi la Bucuresti), si a fost convenit intre Tsahal si palestinienii din Gaza. El punea capat, la cinci luni de confruntari, uneori foarte dure, intre soldatii israelieni si militanti palestinieni, in cursul carora peste 400 de palestinieni au fost ucisi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.