Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a sustinut, vineri, in cadrul summit-ului de la Helsinki, ca vrea sa pastreze Gazprom ca monopol, pe tot ce inseamna productie, distributie si transport de energie, in ciuda politicii europene care vrea separarea acestor activitati, transmite AFP.
"Vom pastra monopolul unei companii ca Gazprom, deoarece diferentele de pret ar determina vanzarea produselor in zonele unde pot fi obtinute preturile cele mai ridicate", a declarat, la conferinta de presa de dupa summit-ul de la Helsinki, Putin.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, tocmai confirmase, in cadrul aceleiasi conferinte de presa, ca, din ianuarie 2007, Comisia va recomanda separarea activitatilor de productie si de transport pe piata europeana a energiei. Putin considera insa ca "separarea companiei in firme de transport si intreprinderi de productie este o responsabilitate nationala a Rusiei", dar a spus si ca Rusia va coopera strans cu partenerii europeni. Separarea acti-vitatilor de transport si productie de energie este o masura contrara politicii Gazprom, prima companie mondiala producatoare de gaze naturale. Gazprom a anuntat clar ca vrea sa cumpere firme care se ocupa de distributia de energie pe piata europeana.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.