In masacrul din Sadr City, cel mai sangeros de dupa 2003, si-au pierdut viata 215 persoane, alte 257 fiind ranite

Ieri, in zi de rugaciune pentru musulmani, au inceput funeraliile celor peste 215 persoane ucise in atentatele si tirurile de mortiere din ajun, din cartierul siit Sadr City, cele mai sangeroase dupa 2003. In timp ce bilantul victimelor continua sa creasca, un alt carnaj a avut loc la Tel Afar, in nord, unde s-au inregistrat 22 de morti. In Bagdad s-a decretat stare de asediu.

Pana ieri, la pranz, 215 persoane au murit, alte 257 fiind ranite, unele foarte grav, in atentatele cu masina-capcana si in urma tirurilor de mortiere ce s-au abatut, joi, asupra cartierului siit Sadr City, din Bagdad. Sunt cele mai sangeroase actiuni teroriste dupa martie 2003, momentul invadarii Irakului. Bilantul actelor de violenta respective a continuat sa creasca, numerosi raniti decedand in spitalele unde au fost dusi. In paralel, au inceput funeraliile victimelor, unele dintre ele fiind inhumate in orasul sfant Najaf.

A fost decretata starea de asediu

Autoritatile au luat masuri de securitate fara precedent, decretand stare de asediu in capitala. Principalele doua aeroporturi din Bagdad si Basra (sud) si cele trei porturi ale tarii au fost inchise. Miscarea liderului radical stiit Moqtada Sadr (antiamerican) a amenintat ca se retrage din guvern si parlament daca premierul Nuri al-Maliki isi mentine intalnirea din Amman (Iordania), cu George W. Bush.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.