A fost bataie mare, marti seara pe strazile Parisului, unde mii de pompieri - 6.000, potrivit estimarilor politiei, au manifestat pentru a cere restabilirea unei prime speciale si iesirea anticipata la pensie, la implinirea varstei de 55 de ani.

In total au avut de suferit 15 persoane. Potrivit prefecturii fortelor de politie, sapte au fost jandarmi. Toti au fost spitalizati, doi aflandu-se in stare grava. De partea protestatarilor, numarul de raniti a fost tot de sapte. Un numar de 35 de pompieri au fost retinuti. Un vehicul al jandarmeriei a fost incendiat. Incidentele au avut loc nu departe de gara Austerlitz, unde pompierii au incercat sa forteze barajul format de oamenii de ordine. Tinta era centrul capitalei franceze. Pentru calmarea spiritelor si dispersarea manifestantilor, jandarmii au folosit uz de gaze lacrimogene. La randul lor, pompierii au lansat proiectile.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.