Un oficial al Regiunii Odesa a afirmat ca are in vedere reciclarea deseurilor in Insula Serpilor. Pentru a putea obtine platoul continental in detrimentul Romaniei, Ucraina se chinuie sa demonstreze, la Haga, ca Insula Serpilor poate avea viata economica proprie.
Autoritatile din Ucraina continua sa debordeze la capitolul imaginatie cand vine vorba de utilitatea Insulei Serpilor. Dupa instalarea unui post telefonic, infiintarea unui cabinet ginecologic si lansarea unui proiect turistic, marti a aparut propunerea construirii unei infrastructuri pentru tratarea deseurilor.

Presa de la Kiev a titrat ieri ca Insula Serpilor va deveni o "groapa de gunoi", cu referire la anuntul facut marti de Vitali Primak, seful Directiei pentru protectia mediului din Consiliul regional Odesa, citat de MigNews. Acesta a declarat, intr-o conferinta de presa, ca problema reciclarii de deseuri menajere are in vedere pentru prima data Insula Serpilor. Romania si Ucraina se afla in litigiu, la Curtea Internationala de Justitie (CJI), cu sediul la Haga, pentru delimitarea platoului continental si a zonei economice exclusive. Insula Serpilor, fost teritoriu romanesc, a fost incorporat in statul ucrainean odata cu destramarea Uniunii Sovietice.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.