Un pakistanez care pretinsese ca ar fi fost nominalizat pentru Premiul Nobel pentru a obtine dreptul de rezidenta permanenta in SUA a fost expulzat, au anuntat serviciile de imigrare californiene.
In cererea sa de viza rezervata cetatenilor straini cu capa-citati exceptionale, Shehrezad Faruk Czar (38 de ani) mintise declarand ca este titularul unei diplome de medic si autor al unor cercetari remarcabile in economie aplicata, fizica cuantica si matematica, stabilindu-se la Fremont (California) in asteptarea recunoasterii meritelor sale.

Inculpat in luna aprilie, falsul pretendent la Premiul Nobel s-a recunoscut vinovat in septembrie de declaratii false. In acelasi timp, el se afiliase unui grup politic pakistanez controversat, Miscarea Muttahida Quami, suspectat de mai multe acte violente, a relatat - intr-un comunicat - biroul de imigratie din cadrul Departamentului Securitatii Interne. In consecinta, Faruk Czar a ajuns sambata in Pakistan.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.