Autoritatile americane s-au inselat: implanturile de silicon nu produc cancer.
Agentia americana de control al medicamentelor si alimentelor, Food and Drug Administration (FDA), a pus capat interzicerii folosirii implanturilor de silicon pentru sini pe teritoriul Statelor Unite. Aceasta fusese introdusa in urma cu 14 ani, cind un val de procese intentate producatorului Dow Corning, de catre femei care foloseau acest gen de implant, a adus in atentia autoritatilor posibilitatea ca protezele din silicon sa declanseze o serie de boli, precum cancerul si artrita reumatoida, dupa cum relateaza editia de simbata a cotidianului "The New York Times".

Doctorul Daniel Schultz, director in cadrul FDA, a mentionat ca autoritatile americane si-au revizuit radical pozitia fata de posibilitatea maririi sinilor cu implanturi de silicon dupa ce au vazut rezultatele studiilor efectuate pe termen lung in tarile care permiteau aceste proceduri medicale, dar si cercetarile sponsorizate de companiile producatoare de proteze mamare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.