Timp de 26 de ani, un misterios Mos Craciun, in fiecare decembrie, a oferit bani trecatorilor din Kansas, Missouri.

Bolnav de cancer, americanul a dorit sa-si devaluie identitatea pe care a ascuns-o mai bine de un sfert de secol. Misteriosul personaj se numeste de fapt Larry Stewart, are 58 de ani si a facut avere cu afacerile sale din domeniul media si al televiziunii prin cablu. In tot acest timp, Mos Craciun din Kansas, a oferit trecatorilor pe perioada sarbatorilor de iarna peste 1 milion de euro.

Povestea a inceput in decembrie 1979 cand Larry Stewart, intorcandu-se de la birou, s-a oprit la un restaurant drive-in. Era foarte frig si chelnerita avea doar o vesta subtire, asa ca Stewart i-a dat 20 de dolari pentru nota de plata si i-a spus sa pastreze restul. Aceasta a fost extrem de incantata si i-a multumit cu ochii in lacrimi.

Omul de afaceri mai avea in portofel 200 de dolari, asa ca, in drum spre casa, a oferit de la geamul sau toti acesti bani oamenilor sarmani pe care i-a intalnit. A fost primul cadou de Craciun oferit de Stewart. Mosul a revenit insa in fiecare an. In luna aprilie, medicii i-au spus lui Stewart ca este bolbnav de cancer, in ultima faza. Chimioterapia l-a schimbat, acesta slabind 45 kg. Marea sa bucurie a fost insa ca nu si-a pierdut parul alb. A decis sa isi dezvaluie identitatea in speranta ca ceea ce a facut el ii va determina si pe altii sa ii urmeze exemplul. In opinia lui Mos Craciun "noi suntem pe Pamant pentru a-i ajuta pe ceilalti", a spus acesta, citat de AP.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.