Campania electorala 2005 in Republica Moldova a intrat pe ultima suta de metri. Fraudata din momentul demararii, aceasta campanie este dominata de abuzuri si ilegalitati ale regimului Voronin inclusiv prin intermediul institutiilor mass-media controlate personal de presedintele comunist. Iau amploare periculoasa actiunile de denigrare a Partidului Popular Crestin Democrat. In acest scop au fost lansate in campania electorala, pe cheltuiala si la indemnul guvernantilor, cateva partide mici si unii candidati independenti, aceasta actiune avand un singur scop, si anume atacul la imaginea Partidului Popular Crestin Democrat si a liderilor sai in perspectiva alegerilor din 6 martie 2005.

PPCD, principala tinta a atacurilor

Amintim ca si in 2001 Partidul Popular Crestin Democrat a fost tinta unor lovituri la fel de murdare. In faza de inceput a acelei campanii electorale, presedintelui PPCD i-a fost fabricata, in stil kaghebist, o fisa de agent al Securitatii, aceasta fiind difuzata prin intermediul presei de toate culorile, a radioului si a televiziunii, ca apoi, cu patru zile inainte de ziua votarii, sa fie difuzata la toate posturile de televiziune o creatiune abjecta, "Opriti-l pe Iuda". Repetata de nenumarate ori, zilnic, in orele de maxima audienta, acea diversiune a jucat rolul unei arme a terorismului mediatic, injumatatind rezultatul final al PPCD.

Si in aceasta campanie, PPCD si presedintele Iurie Rosca sunt tinta unor lovituri la fel de grave. Terorismul psihologic al regimului Voronin a degenerat si de aceasta data intr-o farsa josnica, intitulata "Opriti Extremismul!".

Acest material denigrator, destinat sa stirbeasca din imaginea PPCD si a liderului sau, a fost pregatit in birourile Presedintiei Republicii Moldova si a fost difuzat la postul institutiei publice nationale a audiovizualului Compania "Teleradio-Moldova" pe 20 februarie curent, intre orele 19.50 si 20.00, la rubrica "Tribuna Electorala", in timpii de antena gratuiti oferiti candidatilor independenti.

Acestia au acceptat sa ofere timpii lor de antena pentru calomnierea PPCD si a liderului sau dupa intrevederile pe care le-au avut cu un consilier al presedintelui Voronin.

Atac la drepturile omului

Se stie ca Vladimir Voronin a dat indicatii clare ca in perioada ramasa pana la sfarsitul campaniei sa fie difuzate in mass-media controlate de comunisti tot setul de materiale compromitatoare, denigratoare la adresa Opozitiei crestin democrate. Practica terorismului mediatic promovata de Putere si de satelitii ei electorali este indreptata atat contra PPCD, cat si contra tuturor cetatenilor Moldovei si este un exemplu concludent al implicarii institutiilor statului in campania electorala contra Opozitiei crestin democrate si in favoarea PCRM. Provocand o atmosfera de intoleranta in societate, aceasta practica vine in contradictie cu legislatia Republicii Moldova, cu drepturile omului, cu normele si valorile democratice.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.