Probabilitatea ca Dumnezeu sa existe este egala cu 62 de procente. Cum s-a ajuns la acest rezultat? Pe baza unei formule matematice, veche de aproape 200 de ani, anunta ieri "Die Welt", citand "P.M. Magazin".
Inainte de a trece la calcule, autorii articolului si-au testat cunostintele in descifrarea ecuatiilor. Calculele de probabilitate au vizat, de aceasta data, nu cifre seci, ci cele mai complexe din intrebarile omenirii. S-a pornit de la ipoteza ca "Dumenezeu exista". Cat de mare este eventualitatea ca Dumenezeu sa fi creat Universul, s-au intrebat expertii? Dar probabilitatea implicarii lui in evolutia vietii pe Pamant? In ce masura se justifica supozitia ca bunatatea este de neimaginat fara Dumnezeu? Fiecare din raspunsurile pozitive au inclinat balanta in favoarea existentei Domnului. Rezultatul a fost de 62 de procente. "Lista dovezilor false ale existentei Domnului este uriasa, spune Thomas Vasek. Dar nu toate au trecut proba veridicitatii", a subliniat Vasek, citat de "Die Welt".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.