Organizatia terorista Al-Qaida urmareste sa achizitioneze tehnologie pentru lansarea unui atac nuclear intr-o tara occidentala, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al MAE britanic.
"Dorinta lor este prezenta si noi vom continua sa luam masuri", a spus acesta. Oficialitatea britanica a mentinat ca MAE de la Londra considera ca Al Qaida nu detine inca aceasta tehnologie, dar nu doreste sa faca vreun comentariu referitor la stadiul in care se afla demersurile acestei organizatii privind incercarile ei de a obtine aceasta tehnologie.

Directoarea generala a serviciilor de contraspionaj din Marea Britanie (MI5), Eliza Manningham-Buller, declara vineri ca "explozibili artizanali improvizati pot fi la ora actuala folositi de Al-Qaida si viitoare atacuri teroriste ale ei pot implica utilizarea de material chimic, bacteriologic, radioactiv si chiar nuclear". In Marea Britanie este in vigoare un nivel de alerta ridicat, dupa atentatele de la 7 iulie 2005 din transportul comun londonez, soldate cu moartea a 52 de persoane.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.