Uniunea Europeana va relua la sfarsitul acestei luni discutiile cu statele balcanice privind atat simplificarea sistemului acordarii vizelor, cat si ridicarea interdictiilor pentru imigrantii ilegali.
Comisia Europeana a anuntat ca discutiile din 30 noiembrie vor viza Macedonia, a carui integrare este sustinuta de Polonia, Bosnia-Hertegovina, Muntenegru si Serbia. Croatia nu a fost inclusa in aceste discutii desi a inceput tratativele privind aderarea la blocul comunitar, insa, in schimb, aceasta beneficiaza de prevederile unui acord care permite cetatenilor croati sa calatoreasca in spatiul UE fara viza. Franco Frattini, comisarul european pentru justitie a precizat ca se asteapta ca negocierile sa se incheie pana la sfarsitul lunii iunie a anului viitor.

Facilitatile de care vor beneficia statele balcanice la incheierea negocierilor se refera in special la proceduri simplificate si tarife mai scazute pentru cetatenii celor patru state la acordarea vizelor. O data cu integrarea Romaniei si Bulgariei in UE, cetatenii din Balcani vor ramane izolati intre statele comunitare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.