Platforma Civica, formatiune liberala aflata in opozitie, a invins partidul conservator, Dreptate si Justitie, al fratilor Kaczynski, in alegerile locale din Polonia, desfasurate duminica, potrivit rezultatelor partiale.
In cele 16 regiuni, liberalii au obtinut 29,44 la suta din voturi, fata de 25,79 la suta, cat au primit conservatorii si 15,11 la suta, stanga social-democrata. La Gdansk, candidatul Platformei Civice a castigat fotoliul de primar din primul tur, cu 61 la suta din voturile electoratului, in timp ce in alte orase cum ar fi Cracovia si Poznan, candidatii opozitiei au prima sansa in turul doi, la 26 noiembrie. Premierul conservator, Jaroslaw Kaczynski, a recunoscut ca in marile orase, partidul sau s-a clasat pe cea de-a doua pozitie. La Varsovia, unde a avut loc lupta electorala cea mai mediatizata, Platforma Civica a obtinut majoritatea absoluta a locurilor din consiliul municipal. Liberalii se afla pe o pozitie buna si in privinta postului de primar, care a facut obiectul unui scrutin separat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.