Primarul statiunii bulgare Bansko, perla turismului montan din Bulgaria, dar care se dezvolta prea rapid, a inceput sa-i directioneze pe investitori catre localitatile apropiate, sperand sa creeze astfel o mare zona turistica formata din mai multe statiuni, relateaza Sofia News.

Viitoarea zona turistica ar trebui sa aiba o capacitate de 100.000 de paturi si 160 de kilometri de trasee turistice, depasind, astfel, cele mai populare statiuni de ski bulgare, Borovets si Pamporovo.

Cotidianul Standard relateaza ca hotelurile si cladirile de apartamente din Bansko se ridica pe o suprafata de peste 400.000 de metri patrati si ca mai exista foarte putine locuri pe care s-ar putea construi in viitor.

Tocmai datorita acestei cresteri a cererii, primarul din Bansko, Alexander Kravarov, a avut ideea crearii unui "Super Bansko", prin care incearca sa-i directioneze pe investitori catre localitatile apropiate, Razlog si Dobrinishte.

Interesul investitorilor pentru Razlog este in crestere, in aceasta localitate urmand sa se dezvolte proiecte care au fost aproximate la 600 pana la 700 de milioane de euro si sa se construiasca 60 de kilometri de noi trasee.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.