"Borat! - Invataturi din America pentru ca toata natia sa profite" este unul dintre cele mai controversate filme care au avut premiera anul acesta. Interzis in Rusia, fapt care va aduce castiguri substantiale pirateriei filmelor, dar cu un senzational succes de box-office in Statele Unite, filmul Borat a pus pe jar aproape o lume intreaga. Cu incasari de peste 26 de milioane de dolari in primele trei zile de la lansarea sa in cinematografele americane, filmul este hilar, grotesc, scandalos de "incorect politic" si, nu in ultimul rand, grosier.

Povestea e simpla: personajul interpretat de Sacha Baron Cohen pretinde ca este un reporter din Kazahstan care viziteaza America. Intalnindu-se cu diverse personaje, care nu stiu ca este vorba de un film, Borat face comentarii rasiste, antisemite si homofobe. Comportamentul sau provoaca reactii puternice celor din jurul sau, scotand la iveala prejudecatile si ipocriziile tipice culturii americane. Autoritatile din Kazahstan in schimb nu au gustat deloc ironia filmului si au fost revoltate de portretul denigrator al tarii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.