Astazi, la Ierusalim este programata o parada gay, autorizata de insusi procurorul general al Israelului, Menahem Mazouz, pentru promovarea respectului libertatii de expresie. Organizatorii au fost sfatuiti sa fie discreti si sa traseze, alaturi de politie, un traseu potrivit.

Decizia procurorului a starnit mania evreilor ultraortodocsi, care condamna o "defilare a depravatilor". De altfel, primarul Ierusalimului a fost deja agresat din acest motiv. Reactiile de la Vatican nu au intarziat nici ele sa apara.

Intr-un comunicat, Vaticanul cere anularea paradei, sub pretextul menajarii "sentimentele milioanelor de credinciosi evrei, musulmani sau crestini" si isi exprima " cea mai vie dezaprobare in ceea ce priveste initiativa" - 'o manifestatie a mandriei homosexuale>>.

Nuntiul apostolic in Israel a transmis deja o nota catre Ministerul israelian de Externe, prin care se cere "ca problema sa fie reexaminata". In nota, Sfantul Scaun subliniaza ca "dreptul la libertatea de expresie este supus unor limitari juste, in particular cand exercitarea acestui drept jigneste sentimentele credinciosilor".

Nu este pentru prima data cand Vaticanul se implica atat de mult in interzicerea acestui gen de manifestari.

Acum sase ani, organizarea unei Gay Pride la Roma a starnit vii controverse. Aceasta a avut insa loc, iar Papa Ioan Paul al II-lea a condamnat "aceasta insulta la adresa valorilor crestine".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.