Un atacator sinucigas a ucis 42 de soldati pakistanezi aflati la o baza de antrenament din nord-vestul tarii. Este cel mai devastator atac de acest gen de la debutul campaniei impotriva militantilor taliban si Al Qaida.

Atentatul s-a petrecut in apropiere de orasul Dargai, nu departe de locul unde armata afirma ca a ucis circa 80 de militanti saptamana trecuta. Localnicii sustin insa ca victimele erau studenti ai unei scoli religioase, care nu aveau legatura cu terorismul.
Corespondentii BBC afirma ca atacul ar putea submina acordurile recente dintre armata si militantii talibani din zonele de frontiera. Armata a inconjurat centrul de antrenament unde s-a produs incidentul, precum si spitalul unde sunt internati ranitii.

Rezistenta

Dargai este centrul miscarii de rezistenta TNSM, afiliata talibanilor. Liderul gruparii a fost ucis saptamana trecuta, in cursul interventiei asupra scolii religioase.

TNSM a trimis mii de membri ai triburilor din Pakistan in Afganistanul vecin, pentru a lupta impotriva americanilor. Pakistanul a deplasat 80 de mii de militari la frontiera, pentru a-i captura pe talibanii care cauta refugiu in regiune.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.