Achizitia ar fi cea mai mare afacere internationala a fostului premier italian Silvio Berlusconi de la cumpararea pachetului majoritar al televiziunii spaniole Telecinco, in 2002.

Cel mai mare trust media din Italia, Mediaset, a anuntat, marti, ca va prezenta o oferta de achizitie a posturilor germane de televiziune Pro7/Sat1. Mediaset nu a dat detalii despre planurile sale, declarind ca procedura este confidentiala si este vorba despre o oferta preliminara.

Pro7/Sat1, a carui valoare este estimata la cinci miliarde de euro, este controlat de un grup de investitori condusi de magnatul american Haim Saban. El a angajat bancile de investitii JPMorgan si Morgan Stanley pentru o licitatie de vinzare a actiunilor sale. Pro7/Sat1 are patru canale de televiziune: Pro7, Sat1, Kabel 1 si N 24.

Mediaset, numarul unu pe piata italiana

Berlusconi controleaza Mediaset prin holdingul de companii Fininvest SpA, care domina piata media italiana, dar ar putea avea probleme pentru ca guvernul vrea sa introduca noi reguli pentru mass-media. Achizitia Pro7 i-ar permite intrarea pe cea mai mare piata de publicitate din Europa. Profitul net al Mediaset (36,6 milioane de euro) a scazut cu 3,7% fata de 2005, din cauza reducerii veniturilor din reclame. Pe linga canalele de televiziune, Berlusconi mai detine grupul editorial Mondadori, cea mai importanta publicatie fiind saptaminalul "Panorama".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.