Unu din patru emigreaza in cautarea unui job bine platit in Spania sau Australia

Nu numai romanii vor sa plece din tara lor, ci si din ce in ce mai multi vestici se gandesc sa-si caute norocul prin alte colturi ale lumii. Un sfert din britanici se gandesc sa emigreze, arata un studiu recent al BBC.

Un alt studiu, de data acesta al firmei britanice de consultanta ISR, arata ca unu din patru angajati britanici intentioneaza sa-si dea demisia si sa-si caute un loc de munca intr-o alta tara din Uniunea Europeana. Majoritatea celor care se gandesc sa emigreze sunt muncitori necalificati. Doar 13 la suta din cei calificati se gandesc la un job in strainatate. Gradul de nemultumire al britanicilor legat de conditiile de trai si de munca din propria tara depaseste cu mult media europeana (circa noua procente). Spre exemplu, doar 12 la suta din italieni vor sa o ia de la capat intr-o alta tara.

Angajatorii neglijeaza angajatul

Totodata, aproape jumatate din angajatii din Marea Britanie reproseaza firmelor la care lucreaza ca depun prea putin efort (financiar) sa-si pastreze angajatii buni. Angajatorii din regat nu investesc in formarea oamenilor din companii, crede, potrivit aceluiasi studiu ISR, unul din doi britanici. Centrul national de statistica londonez arata ca anul trecut au emigrat circa 380.000 de britanici. Destinatiile favorite alease pe criterii economice ale britanicilor sunt Spania, Australia, Franta sau Germania.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.