Persoanele care calatoresc cu avionul au fost nevoite sa impacheteze parfumuri, paste de dinti sau alte produse lichide in pungi mici de plastic, incluse in bagajele de mina, inainte de a trece, luni, prin punctele de control de pe aeroporturile europene, transmite Reuters.

La terminalele din Frankfurt si Paris s-au format cozi mai lungi decit in mod obisnuit, in conditiile in care pasagerii s-au confruntat cu noile reguli ale Uniunii Europene. Totusi, unii calatori s-au simtit mai in siguranta datorita noilor masuri. Regulile limiteaza volumul de lichide pe care pasagerii il pot aduce la bordul avioanelor si reflecta eforturile de a adopta norme comune in Europa, dupa ce autoritatile de la Londra au anuntat in august ca au dejucat un complot ce viza aeronave transatlantice. Pe de alta parte, pasagerii care pleaca din Marea Britanie vor putea transporta mai multe obiecte in avion, dupa ce Londra a fost de acord sa renunte la interdictia de a aduce lichide in bagajele de mina, in conformitate cu noile reguli.

Majoritatea calatorilor din Frankfurt era pregatita pentru noile masuri de securitate, care se vor aplica in toate cele 25 de state membre ale Uniunii Europene, si in Norvegia, Islanda si Elvetia. Aeroporturile Charles de Gaulle si Orly din Paris au suplimentat personalul cu 500 de membri si au comandat peste un milion de pungi de plastic, pentru a face fata noilor reguli, a declarat un oficial din cadrul autoritatii aeroportuare pariziene. "Citeva curse de la prima ora a diminetii au avut intirzieri de mai putin de 30 de minute, dar situatia a revenit la normal pina la prinz", a adaugat acesta.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.