Potop in California. O furtuna puternica s-a abatut ieri asupra sudului Californiei, regiune deja serios afectata de ploile torentiale din ultimele zile. Potrivit meteorologilor, aceasta iarna este una dintre cele mai ploioase din ultimii 100 de ani, precipitatiile totalizind 76 cm/mp. Recordul de 99 cm/mp a fost stabilit in 1883. Furtunile din ultimele trei zile au smuls copacii din radacina si dupa ruperea cablurilor de inalta tensiune mii de case au ramas fara electricitate.

Autoritatile au fost alertate in privinta riscului de inundatii si alunecari de teren in mai multe regiuni. Meteorologii au anuntat ca vremea nu se va ameliora decit incepind de miercuri.

Ingropati in gunoaie. Aproximativ 150 de indonezieni au pierit ieri in urma unei alunecari de teren ce a pravalit un munte de resturi menajere de la o groapa de gunoi peste baracile ridicate la marginea orasului Bandung, din insula Java. Ploile torentiale abatute asupra regiunii in ultimele zile au dislocat tone de pamint si gunoaie care au acoperit aproape complet bordeiele in care, potrivit autoritatilor locale, traiau circa 40 de familii care isi cistigau existenta vinzind lucrurile gasite printre deseurile menajere.

Mai multe echipe de salvare au sosit la locul catastrofei si au inceput sa sape cu miinile goale in mormanele de resturi in cautarea unor eventuali supravietuitori, utilizarea excavatoarelor fiind interzisa de teama ca masinile sa nu-i raneasca pe eventualii supravietuitori. Dupa mai multe ore de eforturi, au fost recuperate doar sapte cadavre, autoritatile estimind ca restul de 139 de disparuti fiind probabil morti.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.