Un senator american avertizeaza ca arsenalul nuclear al Rusiei nu poate fi protejat, din cauza coruptiei generalizate din tara.

Jumatate din materialele nucleare rusesti au disparut si s-ar putea afla in miinile teroristilor, care planuiesc noi atacuri asupra Statelor Unite, a avertizat, duminica, un senator democrat american, citind documente confidentiale ale serviciilor secrete. Vicepresedintele Comisiei pentru Informatii a Senatului, John Rockefeller, considera ca in aceasta situatie se poate pune intrebarea daca nu cumva Rusia reprezinta o amenintare mai mare decit Coreea de Nord in privinta proliferarii.

Saptamina trecuta, membrii comisiei senatoriale americane au primit un raport intocmit de CIA in privinta amenintarilor la adresa Statelor Unite. "In masura in care jumatate din materialele nucleare nu figureaza pe inventarul rusilor, iar multe dintre acestea se afla in instalatii amplasate in regiuni rurale, cred ca poate exista o adevarata dezbatere pentru a decide cine reprezinta cea mai mare amenintare in prezent", a spus Rockefeller.

Senatorul si-a exprimat neincrederea in privinta capacitatii rusilor de a-si supraveghea arsenalul nuclear si alte materiale radioactive, din cauza coruptiei generalizate din aceasta tara. "Numeroase arme nucleare disparute pot circula in interiorul comunitatii teroriste", iar presedintele rus, Vladimir Putin, "ar trebui sa fie foarte ingrijorat", deoarece aceste materiale ar putea ajunge in miinile separatistilor ceceni, a adaugat senatorul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.