Fortele israeliene au ucis cel putin sapte persoane, printre care si o fata de 12 ani, in cursul celor mai recente incursiuni in Fasia Gaza.

Operatiunea, declansata miercuri, s-a soldat pana acum cu moartea a 42 de persoane. Printre victime se numara si un inalt oficial al miscarii Hamas.
Israelul sustin ca urmareste eliminarea militantilor, insa oficialii palestinieni au acuzat fortele israeliene de comiterea unui masacru.

Trupele israeliene au efectuat raiduri regulate in teritoriile autonome, de cand militantii au capturat un soldat israelian, pe 25 iunie. Armata israeliana a exprimat regrete pentru uciderea adolescentei de 12 ani, afirmand ca lunetistul care a ucis-o intentiona sa traga asupra unui militant inarmat, dar a gresti tinta.

Palestinienii afirma ca ultimele incursiuni au dus la blocarea aprovizionarii cu apa si electricitate.
Cele mai grave incidente s-au semnat vineri in apropierea moscheii din Beit Hanoun - scena unui schimb prelungit de focuri de arma intre cele doua parti.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.