Luate parca prin surprindere de marea lor descoperire, "Times", "Daily Telegraph", "Financial Times" au scris ieri despre salariile urise ale unora dintre functionarii de stat din Marea Britanie. I-au numarat si au gasit 87 de oameni care sunt rasplatiti cu salarii considerabil mai mari decat este retribuit primul-ministru, Tony Blair.

Astfel, in timp ce locatarul de pe Downing Street 10 primeste doar 186.000 de lire sterline, salariile a trei dintre angajatii sectorului de stat depasesc un milion de lire sterline. Este directorul serviciului londonez de transport, retribuit cu 1.146.425 lire sterline; directorul executiv al Royal Mail (Serviciul regal al postelor), care primeste 1.038.000 lire sterline, si directorul executiv al Network Rail (caile ferate), care are doar 1.027.000 de lire.

In acelasi timp, "FT" preciza ca sapte din primii 10 cei mai bine platiti functionari de stat sunt angajati fie la Royal Mail, fie la Network Rail. Oricum, in topul celor cu salarii mari figureaza si patru membri din conducerea companiei BBC, al carei directorul general, Mark Thomson, este trecut cu un venit de 619.000 lire sterline. Toate aceste informatii au fost puse la dispozitia presei de Uniunea contribuabililor, o organizatie independenta care lupta pentru reducerea impozitelor. "Platitorii de taxe si tot felul de alte obligatii din Marea Britanie vor fi socati la vederea acestor cifre, cita "Times" afirmatiile liderului Uniunii. Guvernul este insa de parere ca acest nivel ridicat de salarizare este necesar pentru atragerea si stimularea managerilor de valoare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.