Pentagonul a urgentat finalizarea unui plan privind eventuale atacuri asupra obiectivelor nucleare nord-coreene, mai ales dupa ce Phenianul a anuntat, la 9 octombrie, executarea unui experiment nuclear subteran, relateaza cotidianul american Washington Times. Conform ziarului, oficiali din domeniul apararii au afirmat, sub protectia anonimatului, ca planul include programe destinate sa atace instalatia de reprocesare a plutoniului de la Yongbyon, prin raiduri ale trupelor speciale sau prin intermediul rachetelor teleghidate.

Planurile sunt in desfasurare de cateva luni, astfel ca armata americana este pregatita pentru cazul in care presedintele George W. Bush ar comanda atacarea statului peninsular, precizeaza cotidianul. Departamentul de Aparare ia in considerare "optiuni militare variate" pentru a pune capat programului nuclear al Coreei de Nord, a afirmat un oficial al Pentagonului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.