O serie de bancnote euro, in special cele de 50 de euro, se dezintegreaza in mod misterios in ultimele luni, in Germania, relateaza cotidianul de mare tiraj Bild in editia sa de joi, suspectand ca ar putea fi vorba de un act criminal, potrivit NewsIn.

Ziarul titreaza "Atac cu acid asupra banilor nostri" si avanseaza teoria potrivit careia bancnotele s-ar dezintegra pentru ca au fost tratate cu un sulfat. in contact cu umiditatea provenita, de exemplu, din transpiratia palmelor, substanta se transforma in acid sulfuric si distruge, treptat, banii. Aceste bancnote "au intrat in contact cu acid sulfuric ceea ce a provocat distrugerile observate", potrivit unui document al politiei citat de Bild.

O bancnota de 20 de euro distrusa a fost depusa, in 21 iunie, la banca publica regionala din Berlin, iar o alta, de 5 euro, a fost predata la o filiala a Dresdner Bank din Postdam, in apropiere de capitala tarii, in 14 iulie.

Politia a stabilit initial ca este vorba de cazuri izolate, dar astfel de situatii au survenit, de asemenea, in alte 15 localitati din Germania. Anchetatorii exclud posibilitatea ca deteriorarea bancnotelor sa aiba drept cauza procedeul defectuos de imprimare, potrivit Bild, dar se tem ca autorii incearca sa demonstreze ca euro poate fi distrus.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.