Masurile luate recent pentru restrictionarea accesului muncitorilor romani si bulgari pe piata muncii din Germania sunt similare celor impuse statelor care au aderat la UE, in 2004, potrivit cancelarului german, Angela Merkel. "Masurile nu reprezinta noutate, am procedat la fel si in cazul statelor din ultimul val. Acesta este modul in care noi ne protejam piata", a precizat Merkel, potrivit NewsIn.

Germania va impune Romaniei si Bulgariei aceeasi politica de inchidere a granitelor pe care o practica in prezent in cazul celor opt state est-europene care au aderat la UE in mai 2004. Restrictiile ar urma sa fie mentinute pana la inceputul lui 2009, cand situatia va fi reevaluata si se va decide daca vor fi prelungite inca trei ani.

In 2012 se va face o evaluare finala, care va tine cont de rata somajului din Germania, de perspectivele de crestere si de cererea pentru muncitori calificati. Daca economia este inca precara, restrictiile ar putea fi extinse pana in 2014.

Primul-ministru Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit la Berlin cu Angela Merkel, la invitatia oficialului german. Vizita se desfasoara in contextul in care Germania va prelua, incepand cu 1 ianuarie 2007, data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, presedintia rotativa a UE. Tariceanu va avea, de asemenea, o intalnire si cu membri ai grupului parlamentar liberal (FDP) din Bundestag.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.