Prim-ministrul irakian a cerut retragerea punctelor de control americane de pe strazile din Sadr City - cea mai curajoasa initiativa a sa din ultima vreme, in lupta pentru eliberarea de sub protectia SUA.

Marti seara, trupele americane au abandonat pozitiile din estul si centrul Bagdadului instalate saptamina trecuta in cautarea unui soldat american disparut. Maliki si-a depasit autoritatea, pentru a-i multumi pe sustinatorii siiti, care se plingeau ca barierele ingreuneaza traficul si comertul in zona. Seara tirziu, un oficial al ambasadei SUA a spus ca decizia a fost rezultatul unei intelegeri intre Maliki, ambasadorul american Zalmay Khalizad si gen. George W. Casey jr., ofiterul american cu rangul cel mai inalt din Bagdad. Ordinul se referea doar la punctele de control instalate in ultima saptamina, nu la toate cele existente in Bagdad.

Inteligenta lui Bush, de risul democratilor

Potrivit presei americane, senatorul democrat John Kerry a afirmat, in fata studentilor de la Pasadena City College din California, ca elevii trebuie sa invete bine, sa isi faca temele, sa depuna eforturi, sa fie inteligenti, pentru a se descurca in viata, altfel vor ramine blocati in Irak.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.