AMETITOR. Cu o inaltime de aproape 800 de metri, turnul Burj Dubai va deveni in 2008, data finalizarii proiectului, cea mai inalta cladire din lume.

30 de mii de apartamente insumand 4,2 milioane de mp spatii de locuit, cel mai mare mall din lume, spatii rezidentiale, sali de fitness, un luxos hotel marca Giorgio Armani, o imensa terasa situata la peste 440 de metri altitudine sunt numai cateva dintre facilitatile oferite de ametitorul proiect.

Renumit pentru proiectele extravagante, Dubai, cel mai luxos oras din Emiratele Arabe Unite, va detine in curand si cel mai inalt zgarie-nori din lume. Turnul este realizat din trei componente dispuse in jurul unei sectiuni centrale, cu 160 de etaje si 575 de metri inaltime. Urmeaza pe verticala o suprastructura din otel, care va da inaltimea de neegalat a turnului. Aici se vor gasi numai ascensoare si turla constructiei.

"Fiecare nivel ridicat este o piatra de incercare pentru Burj Dubai, o structura care cere indemanare si capacitate arhitecturala", spune Mohamed Ali Alabbar, presedintele companiei de investitii Emaar Properties. Peste 20 de mii de muncitori lucreaza acum la constructia cladirii, iar ritmul de lucru este ametitor. La fiecare trei zile, cladirea se inalta cu inca un nivel. "Turnul va avea o forma inimitabila", adauga Alabbar. Inceputa in 2004, constructia are acum 79 de etaje si o inaltime de 200 de metri.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.