Pentagonul relanseaza departamentul de stiri de razboi, ambalate agreabil.

Ministerul american al Apararii a creat un nou departament pentru a-si promova mai eficient mesajele, 24 de ore din 24, in mass-media si in special pe Internet. Pentagonul sustine ca aceasta masura e menita sa previna aparitia unor stiri incorecte, exploatind la maximum caile moderne de comunicare.

Cosmetizare non-stop

Potrivit secretarului de presa al Pentagonului, Eric Ruff, noua unitate administrativa va utiliza canalele moderne de informare pentru a face cunoscute punctele de vedere si actiunile oficiale. "Vrem sa devenim mai rapizi si sa raspundem prompt la stirile de ultima ora, sa reactionam deschis la declaratiile inexacte", a spus el.

Un memoriu al Pentagonului citat de Associated Press subliniaza ca noul departament va crea non-stop mesaje destinate sa corecteze stirile, informatiile sau declaratiile inexacte. De asemenea, va monitoriza mass-media, in special site-urile web, si va folosi politicieni de top sau persoane care fac lobby si ar putea da interviuri posturilor radio si tv. Oficialul de la Pentagon neaga faptul ca infiintarea acestui departament ar fi fost grabita de erodarea sprijinului public american pentru razboiul din Irak sau de apropierea alegerilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.