Duncan Hunter, un veteran al razboiului din Vietnam devenit deputat si presedinte al Comisiei pentru Servicii Armate din Camera Reprezentantilor, a anuntat ieri ca va candida la presedintia Statelor Unite. Omul este "taticul legislativ" al legii ce permite construirea unui zid de 1.000 de kilometri la frontiera SUA cu Mexicul, dar asta nu-l impiedica sa fie cel mai nastrusnic congresman american.

Cu o sinceritate dezarmanta, fostul ofiter a marturisit ca vrea sa fie presedinte "pentru ca asa este corect pentru America". "In timp ce imi inchei ultimii doi ani in calitate de presedinte al Comisiei pentru Servicii Armate si va servesc pe voi, ma voi pregati de asemenea pentru a candida la presedintia Statelor Unite", a declarat Hunter in timpul unei conferinte de presa sustinute la San Diego. Anuntul sau a luat prin surprindere conducerea Partidului Republican.

Nu s-a consultat cu nimeni

Hunter a precizat ca a decis sa isi anunte intentiile referitoare la presedintie dupa ce a calatorit in Pennsylvania, New Hampshire, Connecticut, Arizona si Oklahoma, unde a constatat ca "oamenii il iubesc".

"In stilul tipic Duncan Hunter, nu m-am consultat cu nici un lider republican", a recunoscut el. Cum in Statele Unite, ca sa fii candidat trebuie sa cistigi niste alegeri preliminare in interiorul partidului, lui Duncan ii va fi teribil de greu sa devina candidat republican, cind ceilalti doi candidati sint John McCain, senator de Arizona, si Rudolph Giuliani, fostul primar al orasului New York. "Va fi o cale lunga, plina de provocari", admite si Duncan, dar analistii cred ca simpaticul veteran se supraestimeaza. Pina la presedintie, poate ar merita subliniat faptul ca el nici macar nu se saluta cu ceilalti membri republicani din Camera Deputatilor, pe motiv ca "politicienii nu se saluta, pentru ca sint rivali".

Propune legi trasnite

In 2004 a propus o lege care a uimit America: legea ce permite parintilor sa devina acuzatori publici ai oricarui mijloc de comunicare in masa, daca ei considera ca informatiile ce se difuzeaza sint daunatoare copiilor lor. Cuvintul "daunator" fiind destul de vag, aceasta lege a permis citorva zeci de mii de parinti sa scoata niste bani frumosi de la presa si televiziune, acuzind diverse "agresiuni" ce "dauneaza" copiilor. Anul acesta a facut din nou vilva, cu legea zidului. Ideea cu zidul dintre Mexic si Statele Unite, ca solutie a problemei imigrantilor, a fost chiar a lui.

La inceput toti au ris, dar "trasnitul" nu s-a lasat si l-a convins pe presedintele Bush. Acum zidul este o realitate si nimeni nu mai ride. Duncan Hunter il lauda tot timpul pe presedintele Bush, apreciind ca acesta merita laude pentru cei cinci ani fara noi atacuri teroriste impotriva americanilor. Dar, chiar daca-l lauda, nu-i cere parerea. Totusi, daca va reusi sa obtina sprijinul presedintelui Bush si de asta data, Duncan Hunter va candida. Fiind insa un adept inrait al "solutiei militare", prea putin agreata azi in Statele Unite, veteranul risca sa piarda acest "razboi".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.