"Eliberati-l pe Saddam pentru a salva Irakul" este apelul adresat presedintelui George W. Bush de seful grupului de avocati al fostului dictator irakian. In Bagdad s-a reluat ieri al doilea proces al lui Saddam, pentru genocidul populatiei kurde.

Saddam este acuzat pentru genocid si crime impotriva umanitatii dupa o ofensiva de pedepsire a kurzilor, care a facut peste 180.000 de victime. In primul proces, pentru masacrarea unor siiti, dezbaterile s-au incheiat, iar procurorul a cerut pedeapsa cu moartea. Avocatul sustine, insa, ca executia lui Saddam ar putea "sa aprinda razboiul civil si sa raspandeasca flacari in intreaga regiune". Sentinta in primul proces este asteptata la 5 noiembrie. Americanii au dezmintit ca data ar fi fost aleasa in functie de alegerile pentru Congres, programate doua zile mai tarziu.

In acest proces, fostul lider irakian este judecat pentru o ofensiva de pedepsire a kurzilor, care a facut peste 180.000 de victime.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.