"Presedintele statului Israel, Moshe Katzav, ar trebui sa renunte temporar la atributiile sale oficiale, din cauza suspiciunilor de hartuire sexuala ce planeaza asupra sa", a estimat ieri procurorul general al statului Israel, Menahem Mazuz. "Avand in vedere pozitia particulara a presedintelui, care simbolizeaza suveranitatea si statul, ar fi intelept ca presedintele sa se autosuspende din functie", afirma procurorul general israelian intr-un aviz, estimand ca retragerea provizorie a lui Katzav ar insemna "o reflectare a ceea ce asteapta opinia publica de la institutia presedintiei statului si increderea pe care i-o poarta".

"Knesset-ul (Parlamentul), care este singura institutie abilitata sa se pronunte in legatura cu incheierea mandatului sefului statului, ar trebui sa aiba in vedere utilizarea prerogativelor sale in functie de calea pe care presedintele o va alege", se mai spune in avizul respectiv. Avizul survine dupa o decizie a Curtii Supreme din 22 octombrie, care i-a dat termen o saptamana lui Mazuz, care este si consilier juridic al guvernului, pentru a explica de ce presedintele Katzav nu si-a prezentat demisia sau nu a cerut suspendarea sa, in pofida suspiciunilor de hartuire care planeaza asupra sa.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.