Dupa 40 de zile de absenta, presa din Cuba a lansat ideea ca Fidel Castro ar fi putut muri. Nimic mai fals! El Lider Maximo a revenit, se simte bine si vrea sa-si reia functia in maximum trei saptamani. Televiunea cubaneza a difuzat sambata noapte imagini in care liderul comunist in varsta de 82 de ani citeste ziarul, se plimba prin camera si pare a fi intr-o stare de sanatate mai buna decat oricand. Fidel Castro a declarat ca: "m-au declarat, in mod prematur mort, dar mie imi face o deosebita placere sa le trimit acest filmulet compatriotilor si prietenilor mei". El a mai afirmat ca recuperarea sa fizica "va fi una de lunga durata", dar ca aceasta nu va fi riscanta si a agaugat ca nu se teme "de ce se va intampla".

Mai mult, Castro vrea sa se intoarca la sefia Cubei, cedata fratelui sau Raul, in urma cu trei luni. In doua - trei saptamani, Fidel Castro va reveni in scaunul prezidential, a declarat presedintele bolivian, Evo Morales. Dictatorul cubanez a mai afirmat ca revenirea sa este exact "asa cum o planuiam" si a calificat zvonurile privind moartea sa drept "ridicole", declarand ca toate aceste declaratii false reprezinta "munca ina-micului". "Sa ii vad ce vor mai spune acum", a mai spus liderul de Havana. Dupa interventia chirurgicala suferita la sfarsitul lunii iulie nu se stia daca Fidel Castro va supravietui sau daca va mai reveni vreodata in functia de presedinte al tarii comuniste.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.