Impuscarea unui jurnalist in orasul mexican Oaxaca atrage atentia asupra unui conflict deschis intre populatie si autoritati care dureaza de luni intregi.

Trei oameni au fost ucisi in timpul confruntarilor care au avut loc vineri intre fortele de politie si protestatarii care asediaza de mai bine de sase luni orasul Oaxaca, cerind demisia guvernatorului Ulises Ruiz. Printre cei ucisi se numara si fotograful american Brad Will, care lucra pentru reteaua de stiri Indymedia. Protestatarii sustin ca fotograful a fost ucis de fortele paramilitare trimise zilele acestea in zona de presedintele mexican Vicente Fox.

Este pentru prima data cind Fox intervine in acest conflict, desi starea de asediu a orasului Oaxaca dureaza de la inceputul verii. Dupa ce a declarat Oaxaca "neguvernabila", acuzindu-l pe Ruiz ca nu este capabil sa mentina ordinea in provincia sa, Fox a promis ca va aplana conflictul pina la finele anului, cind ia sfirsit mandatul sau de presedinte.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.