Belgia vrea sa limiteze accesul cetatenilor romani si bulgari pe piata muncii, dupa 1 ianuarie 2007, a titrat ieri cotidianul “Le Libre Belgique”. Muncitorii din cele doua tari vor fi primiti treptat la munca si numai in zonele unde exista deficiente de personal.
Decizia va fi luata dupa discutii intre autoritatile celor doua mari regiuni, flamanda si valona, si trebuie adoptata apoi de Guvernul de la Bruxelles, explica "La libre Belgique". Publicatia belgiana este de parere ca argumentele Comisiei Europene in favoarea politicii "usilor deschise" nu sunt destul de convingatoare.

Decizia Belgiei a fost influentata de restrictiile impuse recent de Marea Britanie si Irlanda. De asemenea, Secretarul de Stat pentru afaceri sociale din Olanda si-a exprimat dorinta ca tara sa sa restrictioneze accesul pe piata muncii a muncitorilor romani si bulgari. Henk van Hoof a declarat ca doreste impunerea unor masuri de tranzitie: permise de munca cel putin doi ani, asa cum se intampla si in cazul polonezilor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.