In Statele Unite, presedintele George Bush, a promulgat o lege controversata care autorizeaza construirea unui zid la granita cu Mexicul.

Casa Alba ia masuri pentru a proteja Statele Unite impotriva imigratiei ilegale. Presedintele american, George W. Bush, a semnat o lege care autorizeaza ridicarea unei bariere la frontiera cu Mexicul. Bush s-a opus mult timp acestui act normativ si a pledat in favoarea unor masuri mai moderate. Liderul de la Casa Alba a pledat in favoarea elaborarii unui program pentru acordarea vizelor de munca temporare in Statele Unite, cu mai multa usurinta.

Bush a gasit intelegere din partea senatorilor, insa republicanii din Camera Reprezentantilor au insistat asupra fortifcarii frontierei. "Legea autorizeaza constructia unei bariere de mii de kilometri de-a lungul granitei cu Mexicul", a spus presedintele american. "De-a lungul barierei vor fi instalate puncte de control, faruri pentru iluminare si vor patrula mai multe masini. Toate acestea vor preveni intrarea imigrantilor ilegali in Statele Unite", a spus George Bush. Sute de persoane au protestat in fata Ambasadei Statelor Unite din Mexico City in semn de protest fata de aceasta lege.

Aflat intr-o vizita in Canada, presedintele Mexicului, Felipe Calderon, a comparat viitorul zid de la frontiera cu Statele Unite cu zidul Berlinului. Legea nu precizeaza si sursele de finantare necesare ridicarii zidului, ci doar o autorizeaza. Autoritatile au alocat 1,2 miliarde de dolari pentru construirea barierei, dar este de asteptat ca fondurile sa ajunga la peste 6 miliarde. Desi actul normativ a fost votat acum doua saptamani, congresmenii americani au asteptat inainte de a-l trimite spre ratificare lui Bush, pentru a putea fi utilizat ca arma in campania electorala pentru Congres, progranata sa aiba loc la 7 noiembrie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.